Badem Yağının Faydaları

Badem Yağının Faydaları

Badem Yağının Faydaları

Badem yağı E vitamini açısından zengin bir içeriğe sahip olan çok yararlı bir bitkisel yağdır. Acı ve tatlı olmak üzere iki çeşidi bulunan badem yağının tatlı olanı kozmetik ürünlerin içeriklerinde ve doğrudan cilt bakımında kullanılır. Kuru ciltler için mucizevi bir nem kaynağı olan badem yağı cildin yenilenmesinde de büyük rol oynar. Siyah noktalar, sivilceler, lekeler ve pul pul olmuş deriler için tatlı badem yağını doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz.

E vitamini açısından zengin olması sebebiyle badem yağı cildinizin ve özellikle saçlarınızın ihtiyaç duyduğu vitamin eksikliğini giderir. Yıpranmış saçlara canlılık veren badem yağı ayrıca saçlarınızın daha sağlıklı uzamasına da yardımcı olur. Kozmetik mağazalarında satılan pahalı bakım yağı ve maskeler yerine aktarlarda kolaylıkla bulacağınız tatlı badem yağından bir iki damla kullanarak saçlarınıza düzenli bakım yapabilirsiniz. Yüksek ısıya maruz kalan, kırılan saçlarınızı badem yağı ile onarıp parlak ve canlı hale getirebilirsiniz.

Badem yağını kaş ve kirpiklerinizin daha gür ve sağlıklı olması için de kullanabilirsiniz. Bir pamuk yardımıyla kaşınıza ve kirpiğinize uygulayacağınız badem yağı ile kaş ve kirpiklerinize bakım yapabilirsiniz. Yine bir pamuk yardımıyla badem yağını makyaj temizleyici ürününüze alternatif olarak da kullanabilirsiniz.

Faydaları saymakla bitmez badem yağı ile güzelleşmek ve kozmetik ürünlere tonla para harcamamak için aktarınıza uğrayın ve badem yağının iyileştirici gücü ile daha sağlıklı bir cilde ve ışıl ışıl parlayan saçlara sahip olun.


ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ